Хочеш цілуватися? Підкресли губи!

Приблизно половина чоловіків категорично не люблять губну помаду. Їм не подобається ні смак, ні запах, ні сам факт її існування. Але при цьому вони не обділяють увагою владарок пухких яскравих губ. Річ у тому, що яскраві від природи губи говорять про здоров'я жінки, а кожен чоловік підсвідомо шукає продовжувач роду, що пашить здоров'ям. Тому ми продовжуємо фарбуватися і удосконалюватися в мистецтві макіяжа.

Губи - не єдина помітна частина лиця, але, мабуть, найвиразніша. Хоч і говорять, що очі - дзеркало душі, а все-таки їх вираз важко визначити, не бачивши губ. Не дарма ж красуні минулих століть, прагнучи виглядати загадковіше, прикривали віялом саме нижню частину лиця. Підфарбовувавши, ми мимоволі привертаємо до вуст увагу. Вони стають виразно, сексуальнєє - але лише за умови, що колір помади вибраний правильно. Напевно кожна жінка переконувалася на власному досвіді, що "не та" губна помада здатна візуально постарити на декілька років, не в кращу сторону змінити колір особи, підкреслити недостатню білизну зубів. Власну палітру відтінків жінки підбирають роками, в результаті постійних експериментів. Адже вибір стає все більше, знатися на нім все складніше.

Професійні візажісти, підбираючи макіяж своїм клієнткам, достатньо рідко помиляються. Як їм це вдається? Безумовно, позначається досвід, але багато хто з них орієнтується на так званий сезонний тип особи, і вибирати легшає. Теорія сезонних типів давно вже набула широкого поширення у стилістів і візажістов, але знання її простих основ не перешкодить кожній жінці. Зокрема, може стати в нагоді у виборі помади. Визначити свій сезон дуже легко - подивися на колір своєї шкіри, око і волос і пригадай основні фарби пір року.

У жінки-зими від природи біла фарфорова шкіра і дуже темний колір волосся. Очі блакитні, сірі або темні карі. Помада такої контрастної жінки має бути яскравою - тому для класичного макіяжа вибирай яскраво-червоний тон помади, для романтичного настрою - брусничний і буряковий. Можна додати трохи перламутру, але завжди віддавати перевагу чистим, нерозбавленим квітам.

Жінка-весна володіє ніжними непомітними квітами - блідою шкірою, сірими або блакитними очима, русявим волоссям і коричневими відтінками волосся і вій. Їй важливо не переборщити з колірною насиченістю губної помади. Підійде тон рожево-коричневий перламутровий, бежево-сливовий перламутровий і бузковий перламутровий.

Жінка-літо має русяве волосся, світлий колір особи і зелені або сірі очі. Таким жінкам варто звернути увагу на всі відтінки рожевого і бузкового. Хочеш виділитися - спробуй ясно-жовтий перламутровий або ясно-рожевим перламутровий тони.

Для жінки-осені характерні теплий відтінок шкіри - бежевий або персиковий - і зелені або карі очі. Волосся у неї світле або темне, але обов'язково мають рудуватий відтінок. Відповідно, вибираються всі яскраві осінні теплі фарби помади: наприклад, оранжево коричневий або бордово-малиновий. Вишукано на губах жінки-осені виглядає рожево-коричневий перламутровий і дуже екстравагантно ясно-морквяний перламутровий.

В рамках будь-якого сезонного типу жінка може вибрати різні відтінки відповідно до настрою і гардероба. Крім того, кожен колір буває представлений в матовому, глянсовому, перламутровому варіанті. Психологи помітили: життєлюбні жінки вибирають відтінки червоного, романтичні - рожеві тони, екстравагантні, - оранжеві, а пані, що мають безумовний успіх, віддають перевагу перловому блиску.

Але вибір кольору залежить не тільки від сезонного типу, настрою і напряму моди. У тому, як виглядатиме твій макіяж, важливу роль грає. освітлення. При холодному освітленні (зимове небо, неонове світло) будь обережна з голубуватими відтінками, а при теплому світлі (свічки, жовте світло ламп розжарювання) не захоплюйся оранжевими і коричневими тонами.

Грає свою роль при виборі кольору і форма губ. Світлі, блискучі тони зрітельно збільшують губи, тоді як темні применшують їх. І ще: якщо зуби від природи мають жовтуватий відтінок, вони здаються ще жовтішими від коричневих або жовтувато-червоних відтінків помади. Тому у такому разі краще вибирати не дуже темні відтінки червоного. Владаркам круглого лиця краще не промальовувати зігнуті контури губ, а зосередитися на прямих, ясних лініях. Вузьке і худе обличчя, навпаки, здається женственнєє, якщо губи добре фарбують і блищать.

При нанесенні макіяжа обов'язково потрібно вибрати, що підкреслювати: очі або губи. Перевагу краще віддати чомусь одному, інакше особа виглядатиме неприродно. Крім того, доведено, що чоловікові складно зосередити увагу більш ніж на одному об'єкті. Якщо ти жадаєш поцілунку - покажи це, підкресливши саме губи.

Професійні візажісти фарбують губи не просто так, а по п'ятиступінчастій схемі:
1. Спочатку наноситься зволожуючий бальзам, який додасть губам еластичність і усуне лущення шкіри.
2. За допомогою апплікатора губи покривають тонуючим засобом - воно примушує помаду триматися довше.
3. Контурним олівцем обводять лінію губ, починаючи з "V" в середині верхньої губи, потім рухаючись до куточків. По нижній губі ведуть невідривну лінію від лівого до правого кута.
4. Щоб закрасити поверхню губ, використовують пензлик. Брати фарбу на пензлик слід маленькими дозами і рівномірно розподіляти від середини губ до куточків.
5. Щоб прибрати зайву помаду, яка інакше опиниться на зубах, потрібно промокнути губи паперовою серветкою. Якщо шар помади після цього здасться тобі дуже слабким, можна ще раз підфарбувати губи. Подвійне нанесення помади робить колір губ інтенсивніше і стійкіше.

Хитрощі:
Якщо не виходить провести контурним олівцем рівну лінію нижньої губи, наміть заздалегідь декілька крапок і веди лінію від однієї крапки до іншої. Щоб нанесений олівцем контур не виглядав жорсткою лінією (особливо якщо поверх наноситься тільки блиск), його злегка розтирають по напряму всередину ватяною паличкою. Щоб відкоректувати форму губ, скористайся контурним олівцем того ж кольору, що і губна помада. Якщо щодня масажувати губи м'якою зубною щіткою, вони виглядатимуть природно рожевими і м'якими.