Краса до кінчиків нігтів

"Ось, знову зламався ніготь! А цей розшарувався. А цей взагалі. Може, наростити?" - погодитеся, вам теж приходила в голову ця думка? Тоді давайте розберемося, що ж таке нарощування нігтів.

Починалося нарощування нігтів з використання таких матеріалів, як шовк, льон, файбер, які надалі почали використовуватися при ремонті натуральних нігтів. Владарками перших нарощених нігтів сталі американки. Акрилові і гелі матеріали прийшли в салони із стоматології, відрізняються вони за способом затвердіння. Ніготь гелю виглядають менш натуральними, знімається за допомогою спилювання, а акрил змивається за допомогою рідини на основі ацетону.

Під лак на такі нігті слід наносити основу. Крім того, в цілях збереження нігтя цілим і неушкодженим, варто пам'ятати, що лак і рідина для його зняття не повинні містити ацетон.

Перед нарощуванням краще нігті підготувати, провести сеанс зміцнення нігтів, а через 2-3 дні нарощувати нігті.

Штучні нігті не заважають жити, багато жінок після нарощування не хочуть розлучатися з придбанням вже ніколи, так вони до нього звикають. Але не забувайте, що ваші натуральні нігті під нарощеними ростуть навіть швидше, ніж зазвичай, оскільки створюється "парниковий ефект". Тому раз в 2-4 тижні (залежно від швидкості росту) вам доведеться робити корекцію. Якщо ніготь був нарощений стик у стик з рідним, майстрові залишиться тільки "заростити" ніготь біля лунки, а якщо нарощений ніготь спочатку був значно довший, то доведеться ще і сошліфовивать натуральний, що відростив. Робота ця тонка, тому знайдіть хорошого майстра! Але краще орієнтуватися не на сотні рекламних оголошень, а на раду подруги, яка у цього майстра вже була. Крім того, перш ніж наростити, подивитеся на нігті тієї ж подруги і вирішите, чи подобаються вам штучні нігті взагалі і яку довжину ви б віддали перевазі. Якщо ж, ви, не дивлячись ні на що, наростили нігті, а вам вони не подобаються, їх можна швидко зняти, але тоді ще якийсь час вам доведеться нігті полікувати, адже вони стають тоншими і ломкими.

Лікування тут може бути таке ж, як і при початкових проблемах з нігтями: ванни з сіллю або з розігрітого масла (оливкового, журавлинного). Добре допомагає "шокова терапія": пару разів на тиждень втирати в ніготь (заздалегідь намазавши кутикулу вазеліном) суміш масла і червоного перцю. Тримати 5 хвилин, потім змити. Крім того, є ще один народний рецепт: якщо ви не збираєтеся найближчим часом з'являтися на людях, наприклад, в п'ятницю увечері або у вихідні, намажте нігті йодом, він укріпить їх.

Красивих тобі нігтів! І не забудь, що, якщо ти ніколи не носила своїх довгих нігтів, не варто нарощувати десятисантиметрові кігтики, тобі буде просто незручно.