Чутлива шкіра

Рівно 70 відсотків всіх жінок в середній Европе характеризують свою шкіру як сенсибільную, або чутливу. Але тільки 12 відсотків дійсні від природи мають чутливий тип шкіри. В більшості випадків владарки такої шкіри - блондинки або руді з дуже світлою шкірою і блакитними або зеленими очима. Їх шкіра не тільки продукує мало жиру, але і має дуже тонкий роговий шар і зовсім трохи захисного пігменту. Через це вона особливо схильна до всіх зовнішніх подразників, а також внутрішніх стресів.

Чутлива шкіра - завжди суха шкіра

Колі так багато жінок, окрім статистичних дванадцяти відсотків, вважають свою шкіру за чутливу, це не може бути чудасією або симуляцією. І дійсно, шкіра легко може сенсибілізіроваться під впливом несприятливого зовнішнього середовища, правильного догляду і стресів - як фізичних, гак і психічних, - особливо якщо мова йде про сухому типі шкіри. Адже суха шкіра і за своїм типом найбільш чутлива.

Типові симптоми чутливості - дратівливість, почервоніння, відчуття натягнення, лущення і свербіння. Вони з'являються як реакція на косметичні процедури, а також на холод, сонце або забруднене повітря.
Чутлива шкіра вимагає особливого відходу

Для догляду за чутливою шкірою не грає ролі, природжена це чутливість або благопріобретенная. У будь-якому випадку таку шкіру слід щадити. Така шкіра не любить частої зміни препаратів. Найнадійніше застосовувати для чищення і живлення такі препарати, які спеціально розроблені для чутливої шкіри. Вони містять м'які очисні субстанції, особливо легкі масла і заспокійливі активні вещества- такі, як пантенол, масло календули, екстракт лакриці або бісаболол з ромашки.

• Увечері очистити особу м'яким молочком або спеціальним синдетом з теплою водою. Після цього протерти живильною, безалкогольною туалетною водою. Потім нанести тонкий шар нічного крему, краще всього спеціального для чутливої шкіри.

• Вранці освіжити особу теплою водою або безалкогольною туалетною водою. Після цього використовувати легкий, але багатий жирами і зволожуючими субстанціями денний крем з ультрафіолетовим захистом.
Що важливе при чутливій шкірі

Звернете увагу на те, щоб відхід був простим. Це стосується як рецептури, так і числа вживаних препаратів. Тому що за одну - єдину процедуру відходу з чищенням (молочко і туалетна вода) і нанесенням крему шкіра приходить в зіткнення приблизно з тридцятьма різними речовинами. Але ніж менше субстанцій впливають на шкіру, тим менше небезпека, що якусь з них вона не перенесе. Практично це означає: треба відмовитися від такої програми відходу, коли два продукти наносяться один поверх іншого. Наприклад, замість денного крему і косметичної грунтовки слід використовувати тонуючий денний крем.

При чутливій шкірі випробовуйте на ній нові препарати тільки тоді, коли вона не піддана іншим стресам. Cпешка на роботі і сімейні нелади можуть так сенсибілізіровать шкіру, шануй вона погано буде переносити препарат, який у нормальному стані міг би виявитися вельми відповідним для неї.

Якомога рідше підставляйте особу сонцю, а якщо виходите на сонці, наносите захисний препарат з сильними свстозащитнимі фільтрами. Водостійкий сонцезахисний крем зможе захистити чутливу шкіру і від агресивної дії хлорованої води басейну.

Особливо в стресові періоди відмовіться від всього, що може привести шкіру в збудження зсередини: від кави насамперед, але також і від чорного чаю або напоїв кола. Будьте обережні з алкоголем і гострими прянощами. Вони порушують кровообіг і підвищують нервозність, що при чутливій шкірі легко приводить до плям і свербіння.