Здоровим губам рот радіє

"Візитна картка жінки - руки, волосся і губи. Останнє вже - блиск в очах". Думку не жінок - чоловіків. Ось про губи і поговоримо.
Догляд за губами

Найпоширеніша помилка, яку можуть допустити що бережуть свою красу жінки, - це майже забути про губи. Світова косметологія навчила купувальниці відрізняти крем для шкіри під очима і крем для особи. Тому всі косметичні маски попереджають: "наносити на обличчя, минувши область очей". Деякі уточнюють: "і область губ". Це і є правильний підхід. Губи - майже така ж чутлива область, як і шкіра під очима. Зверни увагу: саме навколо губ з'являються насамперед ці жахливі зморшки, навіть якщо під очима шкіра залишається гладкою.

Носогубний трикутник починає старіти першим: з'являється невловима в'ялість шкіри, по якій можна визначити, - за двадцять тобі або скоро тридцять. Тому губам треба приділяти окрему і щоденну увагу.

Пам'ятай, що губна помада добре виглядає лише на доглянутих, гладких губах. Щоб добитися гладкості, необхідно приділяти шкірі губ максимум уваги, і не відмовляти їм у всіляких поновлюючих процедурах. Пілінг, такий корисний для шкіри особи, потрібний і губам. Існують спеціальні отшелушивающие засоби для губ, до складу яких часто включені мікрочастки персикових ядерц. Але сгодятся і звичайні отшелушивающие маски.

Для додаткового живлення і зволоження шкіри губ рекомендується час від часу змащувати їх медом або маслом обліпихи. Не варто забувати, що більшість помад окрім чисто декоративної функції ще і захищають губи. Тому в ті моменти, коли макіяж не потрібний, нанось хоч би гігієнічну помаду. А якщо все-таки потрібно нафарбувати шорсткі губи, скористайся не помадою, а кольоровим блиском. Врахуй, що сучасна косметична промисловість не коштує на місці, і зараз у продажу достатні багато помад з сонцезахисними фільтрами, які теж оберігають губи від лущення.
Креми

Засоби по догляду за губами випускає не кожна косметична марка. В основному, вони зустрічаються в лініях елітної косметики, з відповідною ціною. Спробуй крем "All about lips" від Clarinse (захист і живлення), система "Satin Lips" від Mary Cay (маска і бальзам), "Primordiale Levres" від Lancome (для зрілої шкіри - згладжування зморшкою, об'єм, живлення), отшелушивающий крем для губ Moisturising lip scrub від Oriflame (не тільки видаляє загрубілі частинки шкіри з губ, але і зволожує і живить).
Очищення

Правила ті ж, що і по зняттю макіяжа з очей: ніжно, не розтягуючи шкіру, промокай губи ватою з очищаючим лосьйоном. Якщо помада у тебе стійка, використовуй спеціальний засіб. Використовуючи ськраб або маски для особи, не обробляй область губ. Для тих, хто лягає в ліжко з коханим при повному параді: косметологи не бачать трагедії в тому, щоб пару разів забути стерти помаду на ніч. Набагато серйозніше - не очистити особу від тонального крему.

У холодну пору року бережи губи особливо. Взимку не використовуй стійку помаду - вона сушить губи, які на морозу і так піддаються шкідливій дії. Вибирай жирні, живильні помади. Якщо шкіра у тебе реагує на вітер і мороз, не забувай про бальзами для губ. Стоять вони недешево, зате губам не загрожує лущення і червоність. Спробуй бальзам для губ від Clinique. Хороший тим, що без запаху ("смачні" бальзами із запахом полуниці або ківі мають звичай з'їдатися вмить) і дуже ніжний. Або "Protective Lip conditioner" від Shiseido - з потрійною дією захисту, живлення і основи. Кондіционер+основа під помаду від Avon захищає губи і одночасно добре утримує помаду.

До речі, склад губної помади завжди приблизно однаковий: масла (наприклад, авокадо або касторове), фарбники (в основному синтетичні), мастика (ланолін). Властивості кожної помади визначається пропорцією цих складових частин. Матові помади мають найвищий відсоток фарбників (близько 10%), тому вони добре покривають губи і довше тримаються. У губного блиску частка фарбників на 5-8 % нижче, а частка масел відповідно вище. Тому він блискучий і прозорий. Контурний олівець складається із спресованої в стрижень губної помади з високим вмістом фарбувальної речовини.

Щоб губи зберігали свою еластичність, спробуй робити наступні вправи:
- Витягни губи і подуй так, немов гасиш свічку. Розслаб губи. Повтори 20 разів з невеликими паузами, інакше може закрутитися голова.
- Зроби глибокий вдих і надуй щоки, вдихай повітря спочатку поволі, потім поштовхами. Повтори 10 разів.
- Вимови голосні А, Про, У, І, И. Артікуляция енергійна. Вправу повторюють 10 разів.