Жінки холодного типу: холодний літній і холодний зимовий

Загальний вигляд: ні світлий, ні темний.
Волосся: попелясто-каштанові, попелясто-біляві або сиві.
Очі: блакитні або карі (у тих, у кого раніше було темне волосся, а зараз сиві).
Відтінок шкіри: рожевий, рожево-коричневий, бежевий, середньо-оливковий.

Принципи створення гардероба
Виключи більшість коричневих, бежевих, хакі і кремові тони. Твої холодні природні фарби виглядатимуть свіжими в поєднаннях з блакитною і рожевою колірною гаммою. Основні, нейтральні кольори для тебе - синій і вугільний, строге враження від яких повинен пом'якшити білий або комбінація з ліловим, пастельно-блакитним, рожевим або нежно-фуксиновим кольором.
Пастельні тони відмінно підходять для блуз, платтів і жакетів. Проте вони не сильні для всього одягу в цілому. На ясно-блакитне плаття накинь синій жакет.
Твій червоний має бути блакитного відтінку. Бургундський теж може підійти, якщо він не дуже тебе старить.
Занадто різкі або яскраві кольори можуть вбивати тебе. Краще направити увагу на соковитість і м'якість тону.

Макіяж
Світла помада може старити тебе, тому потрібно вибирати таку, яка б підсилювала колір твоїх очей. Кароокі жінки холодного типу можуть користуватися помадою і рум'янами соковитих голубувато-червоних і сливових відтінків, тоді як блакитнооким жінкам цього ж типу підійдуть м'які рожеві тони. Віка припудри ніжною рожевою пудрою і нанеси сірі, сині або кольори сливи тіні. Обведи очі лініями таких же квітів.


Жінки яскравого типу: яскравий весняний або яскравий зимовий

Загальний вигляд: яскравий і контрастний.
Волосся: чорні, каштанові або насичено-сиві.
Очі: сталеві блакитні, зелені, яскраво-горіхові або насичено-карі.
Відтінок шкіри: фарфоровий, кольори слонячої кістки, темний попелясто-коричневий, яскравий жовтувато-бежевий.

Принципи створення гардероба
Користуйся світлими і темними квітами упереміш або ж одним виразним самостійним кольором. Чорний, вугільний, блакитний і червоний складають основу, яку ти можеш комбінувати з багатьма іншими відтінками. Ніжні монохроматичні кольори можуть тебе просто спотворити.
Пам'ятай, твої помітні природні фарби можуть приголомшити що оточують, якщо ти обмежиш кольори свого одягу такими строго нейтральними, як чорний і темно-синій. Пом'якши це враження світлішими тонами поблизу особи: Чорне плаття пом'якшить жовта косинка або жакет. Темно-синій у поєднанні з різким рожевим виглядає більш жіночно.

Макіяж
Твої природні фарби дуже виразні - таким має бути і твій макіяж. Чистий червоний, полуничний або інтенсивно-рожевий вдало доповнять більшість твоїх туалетів. Спробуй для рум'ян колір сливи (холодний відтінок) і лососевий (теплий відтінок) і визнач, при якому ти справляєш природніше враження. Твої очі мають бути в центрі уваги, тому не забувай їх підкреслити. Пристосуй тіні для вік до інтенсивності кольору очей: ніжніші тіні, якщо ти блакитноока (опалово-рожевий з вугільним або темно-синім) і сильніші тіні, якщо очі у тебе кольори горіха або каштана (наприклад, абрикосовий із сливовим або ялиново-зеленим).

Жінки пом'якшеного типу: пом'якшений літній або пом'якшений осінній

Загальний вигляд: гармонійний і м'який.
Волосся: середньо-русяві, середньо- або сіро-каштанові, попелясто-біляві.
Очі: голубувато-зелені, карі, серовато- блакитні.
Відтінок шкіри: кольори слонячої кістки, рожево-бежевий або ясно-бежевий, ясно-оливковий.

Принципи створення гардероба
Жінки пом'якшеного типу зазвичай ні темні, ні світлі, а десь тим часом і іншим. У яскравих квітах вони виглядають кричущо, але це не означає, що у виборі фарб вони обмежені. Якщо цей опис відповідає твоїй зовнішності, кольори мають бути стриманими і гармонійними. Вишуканіше ти виглядатимеш в одязі монохроматичних квітів, тобто в світлих і темних відтінках одного кольору. Можеш спробувати комбінувати колір слонячої кістки, темно-сірий, олов'яний, бронзовий. Строге чорне і біле може подавити твої м'які, ніжні природні фарби.

Макіяж
Тобі потрібний макіяж, який би пожвавив тебе, але, експериментуючи з різкими квітами, ти можеш справити враження "розмальованої". Твій макіяж має бути ніжним і гармонійним по тону. Не дуже темним, не дуже світлим - тобі досить помаду і тіні для вік. Для щоденного макіяжа більше всього підійдуть теракотові (якщо у тебе теплий відтінок шкіри) або сливово-рожеві (якщо у тебе холодний відтінок шкіри) помада і рум'яна. Віддавай перевагу нейтральним тіням для вік перед строкатими, щоб підкреслити природний колір своїх очей. Спробуй тіні ніжного кольору какао, сірі або ніжно-блакитні у поєднанні з майже безбарвним освітлювачем, наприклад, кольору блідого кавуна.