Послеотпуськная реанімація

Коли я три тижні тому повернулася з відпустки, подруги сміялися наді мною. Ні, я природно, повернулася здоровою і бадьорою - "прогулянки, читання, сон глибокий", не кажучи вже про поцілунки, зробили свою справу. Але я не стала ні на йоту більш загорілою - і це не дивлячись на перебування біля Чорного моря! Вони сміялися, а я виправдовувалася, що загоряти шкідливо - недаремно ж я вже декілька років підряд пишу про сонцезахисні засоби. Але сміється той, хто сміється останнім. Тепер повернулися з відпусток вони. І що? Облізлі спини, носи, що облупилися, жорстке, згоріле волосся. Про свої курортні романи вони поки не згадують. Вони думають лише про те, як привести себе в порядок і повернутися на роботу в більш-менш пристойному вигляді. Про те, щоб надіти декольтоване плаття, вони зараз не можуть подумати без жаху. Значить, прийшов мій час давати їм поради.

Найсильніше влітку страждає волосся. Як і шкіра, вони можу згорати на сонці, але на відміну від шкіри не доставляють таких сильних больових відчуттів. Тому і стають жертвою недбалості. Звичайно, приємно без всяких зусиль зі свого боку, а за допомогою одних лише сонячних променів перетворитися за відпустку майже в блондинку. Але шкоду це принесе майже такій же, як і освітлення перекисом водню. А сіль морської води, що надає благотворну дію на шкіру голови, примушує кінчики волосся розщеплюватися мало не віялом. Спокусливий запах морить, витікаючий від мокрого після купання волосся, примушує багато забути про душ. Результат - жорсткі сухі пасма з кінцями, що січуться, що надають своїй владарці вигляду дикунки. Для відпустки - нормально, але в офісі недоречно. Мають рацію будуть ті, хто піддасться інстинктивному бажанню відправитися до перукаря відразу ж після відпустки. Тому що пошкоджені кінці потрібно безжально зрізати, інакше руйнування піде вгору і мрія про копицю блискучого волосся так і залишиться мрією. Ідеальна для послеотпуськной реабілітації процедура - стрижка гарячими ножицями, в результаті якої кінчики волосся запаюються і надовго зберігають здоровий вигляд.

Шкіра вимогливіше примушує нас піклуватися про себе. Трохи що - опік. Навіть якщо відразу прийняти заходи, шкіра все одно почне лущитися і злізати. Неприємно, якщо замість того щоб хвалитися загаром, доведеться ховатися у водолазки або плаття з довгими рукавами. А вже скільки проблем доставляє ніс, що облупився! Від неестетичного виду шкіри, що лущиться, може позбавити пілінг. Для цієї процедури, суть якої полягає у видаленні ороговілих шарів шкіри, використовуються ськраби і мило з отшелушивающим ефектом - їх косметична промисловість пропонує у великому асортименті. Головне - не перестаратися, і не скребти дуже сильно, щоб не пошкодити чутливіші шари шкіри. Хорошу службу послужить і якісна мочалка з люффи або щітки для тіла з м'якою щетиною.

Косметологи рекомендують пілінг не тільки у разі відвертого лущення, але і як омолоджуючу процедуру. Після нього шкіра стає тоншою, а дрібні зморшки - менш помітними. Ще один ефект пілінга - освітлення. Звичайно, це може розладнати тих, хто вважає за ознаку здоров'я інтенсивний загар. Але пилинг-средства для домашнього використання впливають дуже м'яко і за пару-другую процедур не перетворять шоколадку в Белосніжку. Проте багато жінок окрім загару отримують в подарунок від сонця ще і пігментні плями, зазвичай у вигляді розсипу веснянок. У останні декілька років вони були в моді, і взагалі виглядають дуже мило - молодять, але не всі хочуть бачити їх саме на собі. У таких випадках пілінг теж може виручити. Особливо хороше для цієї мети чищення шкіри за допомогою гліколевої кислоти - проводиться вона тільки в салонах, але дає швидкий результат. Боротися з веснянками можна і за допомогою домашніх засобів, а ось пігментні плями вимагають звернення до фахівця. Чим швидше почати їх ліквідацію, тим більше вірогідність позбавитися від них назовсім.

Ті, хто провів відпустку не на курорті, а в милих серцю дачних місцях за домашніми заготовками, теж набралися сил, надихалися свіжим повітрям, відпочили. Але у них на одну турботу більше - привести в порядок руки. Що потемніла від постійного контакту з овочами-фруктами шкіру потрібно піддати жорсткішому пілінгу - за допомогою тих же ськрабов і отшелушивающего мила. Пом'якшать її регулярні маски з жирного крему. Завершить повернення до нормального життя якісний манікюр. Краще всього зробити його не самій, а звернутися до фахівця - тоді результат буде помітнішим, до того ж ви отримаєте зайвий час відпочинку і розслаблення.

Послеотпуськная реабілітація займе день-другой. Добре, якщо вдасться провести її до виходу на роботу. Тоді вийде додати до всього вже придбаному корисному і приємному ще одне задоволення - те враження, яке проведе на тих, що оточують твій доглянутий і здоровий вигляд.
Домашні засоби для послеотпуськной реабілітації

Ськраби
Змішати в однаковій пропорції сметану і дрібну сіль. Нанести після душу легкими розтираючими рухами на вологу шкіру тіла. Залишити на 20 хвилин, змити теплою водою.

Заварити окропом вівсяні пластівці. Коли остигне, нанести масажуючими рухами на шкіру особи і тіла. Залишити на 15-20 хвилин, потім змити теплою водою.

Шкіру рук добре пом'якшує миття з використанням залишків кавової гущі.

Шкіру, що огрубнула, на ліктях можна пом'якшити за допомогою соку лимона.

Від веснянок
2 чайних ложки квіток календули залити 2 стаканами окропу, наполягати 15-20 мін, процідити, зберігати в прохолодному місці. Приймати по 1/2 стакана 4 рази на день.

Протирати місця скупчення веснянок свіжим зрізом цибулини 1 раз на день.

2 столових ложки листя кульбаби варити в 300 мл води 15 мін, процідити, остудити. Відваром протирати пігментовані ділянки.

Двічі в день наносити на обличчя свіжий сік з молодого листя петрушки або накладати кашку із звареного коріння і зелені.

Обезбарвлюють веснянки за допомогою свіжих огірків, а так само лимонного соку.

1-процентний розчин столового оцту збити в пропорції 1/1 з білком курячої особи. Наносити на пігментовані ділянки.

Змішати кашку з кореня хріну звичайного з тертими яблуками, накладати на ділянки шкіри з веснянками 1-2 рази на день.

Маска для відновлення волосся
Змішати 2 яєчних жовтка з чаркою коньяку, нанести на волосся на 15 хвилин, змити теплою водою.