Завжди по моді і до особи

Уміння одягатися - таке ж мистецтво, як і будь-яке інше. Існує думка про те, що мода потрібна жінкам, яким не дістає смаку. Що робити, але іноді доводитися погоджуватися з цим висловом.

Є пані, яким не вистачає відчуття гармонії і стилю: вони сліпо копіюють всі новомодні віяння, не замислюючись над тим, що ідеальних і однакових жінок не буває. І коли на одній плаття підкреслює достоїнства, на іншій це ж плаття зробить те ж саме з недоліками. Небагато про талант одягатися так, щоб виглядати модно і стильний, навіть якщо фігура далека від стандартів. Хоча, я вважаю, немає більшого покарання, як бути "стандартною", тобто позбавленої неповторності, оригінальності і своєрідності.

Всім, хто не вважає свої форми за зняті за шаблоном, присвячені наступні рекомендації.

Перш за все, обернемо свій погляд на тканині
* струнким і високим жінкам необхідно підбирати тканини світлих тонів з малюнком будь-якого розміру. Поєднання квітів може бути і контрастним, і тональним.

* якщо ти високого зростання з пропорційною фігурою, то без риски можеш надягати одяг щільно облягаючого силуету. Ліф виробів може бути м'яким, пріталенним. Рукави - і вузькі, і об'ємні. Лінія талії - підкреслена або вільна. Спідниці - розширені або в крупну складку. Брюки - різних форм.

* дуже високим панночкам краще носити двобарвні плаття і костюми з поперечними лініями, широкі пояси і спідниці. Зрітельно нижче роблять фігуру плаття і пальта з рукавами "реглан". Уникай коротких жилетів, болеро, пишних воланів і бантів.

* повним пані слід використовувати м'які, пластичні тканини. Переважне дрібне букле, тонкий драп. Не варто експериментувати з блискучими тканинами з синтетики. Атлас і парча - відмінно виглядатимуть як обробка.
Оранжевий, червоний, жовтий і інші "теплі" тони повнять фігуру. Великих і важких малюнків круглої форми краще уникати. Проте для повних можуть застосовуватися з великим успіхом тканини м'яких забарвлень з круглим пластичним малюнком, витягнутим по пайовій формі, а також з дрібним малюнком, в дрібну і середню клітку, нешироку вертикальну смужку.

* при високому зростанні, повній пропорційній фігурі уникай носити щільно облягаючий одяг. У такому разі треба отримати в гардеробі речі напівоблягаючого або прямого силуету з вертикальними лініями криючи, де талія не акцентується. Спідниці злегка розширені. Довжина - нижче за коліна. Брюки добре виглядатимуть з подовженими куртками, жакетами, блузонамі.

* дівчата і жінки невисокого зростання можуть сміливо одягатися в костюми з подовжніми лініями криючи, однотонні плаття з маленькими кишенями, невеликими одворотами і дрібними гудзиками. Добре виглядатимуть вузькі, з складками або спідниці, що злегка розкльошують, трикотажні плаття панчішної в'язки. Тканині краще підбирати з середнім і дрібним малюнком, жилети і джемпери - нижче за лінію талії. Відмовися від фактурних тканин, крупних малюнків, химерних деталей, великих комірів, широких рукавів, контрастних поясів.

Предмети одягу одного кольору візуально подовжують фігуру. Не намагайся збільшити своє зростання зачіскою або капелюхом - доб'єшся зворотного ефекту. Краще носити взуття на потовщеній підошві або високому каблуці, капелюх з невеликими полями, маленькі сумочки.

Продовжуючи розмову про різний склад жіночих фігур, відмічу, що тільки манекени виконані за стандартом. Говорять, що ніщо так не "роздягає" жінку, як її одяг. Так, з цим важко не погодитися, адже перше враження про тебе створює саме зовнішній вигляд. Тільки ретельно підібраний гардероб зможе-таки приховати все те, що тобі хотілося б приховати.

Панночкам з високими грудьми акцент в одязі необхідно перенести на нижню частину. Спідниці краще вибирати розширені до низу, жакети - подовжені. Не варто прикрашати свій "профіль" складками на лінії грудей і горизонтальними смугами, якщо ти не хочеш, щоб твій бюст не мав меж.

До речі, все в точності, але навпаки, рекомендується владаркам малого розміру ОГ.

Останнє, глибокі вирізи і декольте підходять пишногрудим пані і вирізи "щілиновидного" характеру (натяком) ним протилежним.

* персонам з головою на плечах (і короткою шиєю) у жодному випадку не можна носити комірів прилеглих до шиї. Комір краще не застібати або підбирати гардеробчик з поглибленими вирізами.

* якщо у тебе широкі стегна, постарайся одягом підкреслити верх фігури. Кращий варіант колірної гамми, як в піонерському минулому - світлий верх, темний низ. Ніяких спідниць в крупну смужку або клітку, а також збірку. Сумку варто підібрати плоску і невелику за розміром.

* довгі руки можна приховати короткими, але широкими рукавами 3/4 і 7/8 довжин.

* на коротких ручках не носи високих манжет, рукавички підбирай в колір костюма і пальта. Відмовися від браслетів.

* повні ноги приховає крупний малюнок верхньої частини одягу. Брюки підійдуть що облягають по стегнах, прямі спідниці нижчі за коліна. Екстравагантне взуття, візерунчасті, кольорові панчішки тільки підкреслять ноги.

* виступаюче черевце приховає цельнокройноє платтячко вільної форми. Подовжені жакети, непріталенниє піджаки теж вихід. А ось від тканини типу джерсе або трикотажу варто відмовитися.

* щоб приховати (якщо хочеться) виступаючі сідниці, слід акцентувати увагу тих, що оточують на колготках або взутті.

* якщо в дитинстві твоя бабуся не пройшлася тобі пару разів по хребту лінійкою, на згадку про своє шкільне минуле, і зараз у тебе сутула спина і запалі груди, додай пишноту формам в області бюста і це приховає таку неприємну особливість.

Хоча в кожній з нас природою має бути закладене мистецтво перетворення неприємних особливостей в родзинки. Головне не впадати в депресії або крайності.

"Найважливіше в жіночому одязі - жінка, яка її носить", - Ів Сіна Лоран.