Наряд - передмова до жінки!

  .... а іноді і вся книга. Тому так важливо, щоб наряд відповідав не тільки твоєму настрою, але і твоєму типу. Згодна, блюзнірський ділити людей, тим більше жінок, за кольором волос, око, шкіри. Індивідуальність - перш за все. Так, але якщо не кожною з нас дано визначитися зі своєю індивідуальністю? Тут на допомогу приходять досвідчені фахівці (психологи, дизайнери, косметологи), що давно розробили систему, яка дозволяє бути ефектною і елегантною. А, як відомо, справжня елегантність полягає в тому, щоб виглядати як все, але на неповторний зразок.
Проаналізувавши свої природні фарби, - відтінок шкіри, колір очей і волосся, - підбери той варіант, який допоможе тобі підкреслити твої виграшні риси.
Жінки темного типу: темно-осінній або темно-зимовий

Загальний вигляд: виділяє силу.
Волосся: чорні, червоно-коричневі, темно- русяві, з сивиною.
Очі: карі або кольори горіха.
Відтінок шкіри: слонячій кістці, соковито-бежевий, темно-оливковий, бронзовий, чорний.

Принципи створення гардероба
У твоєму гардеробі переважно темні нейтральні кольори, такі, як чорний, вугільний або темно-синій. Але завжди доповнюй їх яскравими квітами - блакитним, червоним, яскраво-жовтим, бірюзовим. Ти вся - контраст, тому носи світле з темним, але уникай гармонуючих монохроматичних тонів.
У пастельних тонах ти виглядала б хворою жінкою. Якщо хочеться носити світліші кольори, подумай про білий з яким-небудь "крижаним" відтінком - ясно-рожевим, блакитним або лимонним. Світлі кольори краще використовувати для блуз або спортивного одягу, але не для плаття або основного одягу, що надягає на роботу. Твої кольори соковиті, наприклад, колір червоного дерева, пурпурний, оливковий і сосново-зелений. Щоб повною мірою виразити свої природні колірні дані, тобі треба бути яскравою.

Макіяж
Соковиті кольори помади. Дуже ефектно виглядатиме яскраво-червоний. У будні - помада і рум'яна прозорого бургундського або коричневого кольору. Перший переважно, якщо ти знаєш, що тобі більше до особи холодні тони на блакитній основі. Другий, - коли ти краще виглядаєш в теплих тонах.
Не забувай підкреслити соковитий колір своїх очей. Обведи їх товщими лініями вугільного, сливового, сірувато-зеленого або коричневого кольору (чорний дуже різкий) і м'якими нейтральними тінями для вік - рожевим і сірим (якщо тобі йдуть холодні тони) або персиковим і сірувато-зеленим (якщо до особи теплі тони).
Жінка світлого типу: ясно-весняний або ясно-річний

Загальний вигляд: м'який і прозорий.
Волосся: біляві або світло-русяві.
Очі: блакитні, сірувато-блакитні, водянисті, ясно-зелені.
Відтінок шкіри: світлий - слонячій кістці або фарфоровий, персиковий.

Принципи створення гардероба
Нейтральні кольори твого одягу варіюються від кольору верблюжої шерсті, сірувато-бежевого і темно-сірого аж до ніжного сірувато-блакитного і світлого морського блакитного. Уникай темних тонів, які обезбарвлюють тебе, на приклад, чорного або вугільного. Твій білий - це колір слонячої кістки, але коли ти хочеш скористатися сильнішими квітами, наприклад, морським блакитним, краще віддати перевагу чому-небудь з ніжних пастельних тонів - персиковий, жовтувато-коричневий, лимонний, рожевий або блакитно-блакитний.
Ти можеш дозволити собі і яскраві кольори, але стеж за тим, щоб вони не були дуже електричними. Яскраво-блакитному краще вважати за краще чистий середньо-блакитний. Соковитий пурпурний може убити тебе, але якщо поекспериментуєш і змішаєш його з блакитним, то справиш належне враження. Світлі жінки відмінно виглядають в голубувато-зеленуватих тонах - вони просто створені для них.
З червоних відтінків тобі понад усе підійдуть чисті кольори, проте не дуже глибокі або темні. Жакет кольору манго або лососево-рожевий пожвавить спідницю або брюки основного кольору.

Макіяж
Для денного макіяжа спробуй помаду і рум'яна лососевого або теплого рожевого кольору, якщо в теплих тонах ти виглядаєш природно, або сливово-рожевого, якщо тобі йдуть блакитні тони. Уникай холодної або перламутрової помади, найвдаліша - матова, середніх відтінків. Підкресли очі, але не дуже різко. Скористайся голубувато-зеленими, сірими і синіми лініями. Тіні для вік: колір абрикоси або шампанська, колір какао і м'який сірий.
Жінки теплого типу: теплий весняний або теплий осінній

Загальний вигляд: золотистий.
Волосся: ягідно-світлі, руді або каштанові.
Очі: кольору топазу, горіха, тепло-зелені, зеленувато-блакитні.
Відтінок шкіри: кольори слонячої кістки з веснянками, золотисто-коричневий, персиково-фарфоровий, жовтувато-бежевий.

Принципи створення гардероба
Деякі відтінки сірого і синього для тебе дуже важкі, вони не підкреслять твоїх природних фарб. Краще скористайся золотисто-коричневими, оливковими квітами, кольором верблюжої шерсті і рудуватими відтінками - вони для тебе надзвичайно вдалі.
Шукай жовті, червоні або зелені приглушені тони. Уникай білого; замість нього носи речі кремового або жовтувато-коричневого кольору. Замість бургундського вибирай краще цегляно-червоний. Блакитні кольори краще підуть твоїй зовнішності, якщо ти їх виділиш зеленим.
Ти чудово виглядатимеш на тлі осіннього пейзажу, якщо скомбінуєш золотисті тони, темно-зелений, гірчичний, теракотовий з коричневими тонами. Чорного краще уникати або носити подалі від особи - для спідниць, брюк.

Макіяж
Теракотова або коричнева помада і рум'яна гармонуватимуть зі всім твоїм гардеробом. Уникай червоної помади з блакитним відтінком - це для тебе згубно. Твої очі стануть яскравими, якщо ти підведеш їх темно-зеленим олівцем або, якщо у тебе блакитні очі, зеленувато-блакитним. Віка припудри абрикосовою або ясно-золотою пудрою і накладете бронзові, мідні або коричневі тіні.