Види манікюру

Наші уявлення про ідеальний манікюр з кожним роком зазнають все більше і більше змін. Зовсім недавно вважалося, що колір помади у жодному випадку не повинен відрізнятися від кольору лаку для нігтів. Останні віяння моди відмінили цю нав'язливу догму. Зараз стилісти і дизайнери макіяжа більше схиляються до того, що лак потрібно підбирати швидше під колір тіней на століттях. А оскільки нові пропозиції дизайнерських будинків відроджують стиль 70-х років, то і макіяж пропонується яскравий, в рожево-бузкових тонах. Відповідно і лак для нігтів пропонується аналогічний. Буйство фарб знову в моді. Яскраві, нестандартні нігті, з лелітками і спеціальними картинками для лаку - вищий прояв фантазії найсміливіших модниць.
Міні манікюр

1. Дезинфекція рук.
2. Ванна для рук.
3. Обробка кутикули.
4. Підпилювання нігтів і поліровка.
5. Легкий масаж (лосьйоном).
6. Нанесення лаку.
Базисний манікюр

Міні манікюр + догляд за шкірою і гронами рук (пілінг і масаж).
Манікюр делюкс

Це базисний манікюр + додаткові процедури (маски парафіно- терапія і аромо- терапія ). Повний комплекс делюкс руки до ліктьового суглоба і вище.
Європейський манікюр

В даний час великою популярністю користується "Європейський манікюр". Його відмінною рисою є те, що при його виконанні не проводиться вирізування кутикули. Решта операцій проводиться в тому ж об'ємі, що і при класичному манікюрі:
1. Видалите лак з нігтів.
2. Поправте форму нігтя, використовуючи ножиці, пилку, кусачки.
3. Потримаєте нігті 5-10 хвилин в мильній або содовому розчині для розм'якшення і очищення піднігтьового простору від грязі.
4. Після ванни руки витріть і змастіть кремом.
5. Дерев'яною або пластиковою лопаткою відсуньте надкожіцу назад, не зрізаючи її.
6. Покрійте нігті ласий або відполіруйте.
Американський манікюр

Американці запропонували свій стиль манікюру. Для нього використовуються максимально природні пастельні кольори покриттів, без різких переходів від кореневої пластини нігтя до вільно виступаючого краю. Називається такий манікюр "Беверлі-хиллз". Справжній "Американський манікюр" вимагає соковитих і яскравих тонів лаку на довгих овальної форми нігтях. Колір повинен відповідати губній помаді або відрізнятися на тон.
Арт-френч

Принцип французького манікюру (акцент на кінчику нігтя) актуальний до цих пір, але тепер модно поєднувати не тільки тілесний з білим, але і будь-які існуючі кольори. Наприклад, модний зараз арт-френч - це поєднання червоного з синіми або зеленими кінчиками. Добре виглядає поєднання білого з синім. Техніка така: під кромкою нігтя білим олівцем проводиться лінія.
1. Нігті досить коротко підпилюємо і закругляємо по моді. Робимо ванну з теплою водою. Відсовуємо шкірку у підстави нігтя самшитовою паличкою.
2. Проводимо білим олівцем лінії під вільними кромками.
3. Наносимо лак спочатку по центру, а потім з боків. Якщо необхідно, покладете другий шар.
4. Щоб уникнути нерівностей і патьоків, очистите контури паличкою з ватою на кінці, змоченою в рідині для зняття лаку.
5. Руки будуть особливо доглянуті, якщо ви нанесете фіксуючий лак, прискорюючий висихання.
Мацерація ("мокрий" манікюр)

Починається манікюр з миття рук, потім слідує тепла ванна для рук (такий манікюр називається "мокрим" або мацерацією), що розм'якшує кутикулу і що надає заспокійливу дію на шкіру рук в цілому. На лунки і навколо них можна нанести спеціальний склад для розм'якшення кутикули і масло для живлення нігтів. Кутикулу, що розм'якшилася, відсовують манікюрною паличкою. Зазвичай використовують палички або з апельсинового дерева, або спеціальні, такі, що нагадують олівець, пемзочки. Якщо у такий спосіб кутикула не віддаляється, то її обрізають спеціальними ножичками. Оскільки пошкодження живої тканини може привести до внесення інфекції, утворення панариція, задирка, необхідно дотримувати запобіжні засоби. Всі інструменти мають бути оброблені дезинфікуючим розчином або оброблені термічно.
Гарячий манікюр

Така процедура рекомендована людям з сухою шкірою рук, в холодну пору року і так далі Призначається як окрема процедура або етап до нарощування нігтів.
1. Проводимо дезинфекція рук.
2. Робимо підпилювання нігтів.
3. У ванну наливаємо підігрітий спеціальним апаратом лосьйон. У підігрітий розчин опускаємо пальці, тримаємо 5 хвилин.
4. Потім проводимо процедуру другої руки.
5. Потім проводимо масаж руки лосьйоном прямо з ванни (залишки лосьйону зняти серветкою).
6. Розмочуємо європемзу в теплій воді, захоплюючи з боків від середини кутикули ведемо вниз.
7. Повторити процедуру другої руки.
8. Знежирюємо нігті.
SPA Манікюр

SPA - це повна система догляду за руками (манікюр) або за ногами (педикюр). Ця система дозволить не тільки містити руки і ноги в ідеальному стані і запобігати виникненню різних інфекційних і грибкових захворювань, але і дасть прекрасну можливість відпочити і розслабитися. Кожен салон має свої фірмові spa - секрети. Але суть їх зводиться до створення приємної розслабляючої атмосфери. Перед процедурою проводиться повна дезинфекція. Сама процедура включає: пілінг, живильні маски для шкіри і нігтів, усунення естетичних проблем. Кутикула в даному випадку не обрізається щипчиками або ножицями, а віддаляється за допомогою спеціального складу. У цьому перевага методу, оскільки кутикула, що захищає нігтьове ложе, тонка і легко ушкоджується. На завершення процедури проводиться масаж.
Art Манікюр

Nail art - це мистецтво прикраси нігтів. Якщо вам ніколи сходити до майстра-фахівця, можна зробити nail art самій. Для цього вам знадобляться спеціальні наклейки-переводілки, які удосталь представлені на прилавках магазинів. Як будь-яке мистецтво, nail art має свої тенденції. Останнім часом до моди увійшов розпис нігтьової пластини на прозорій поверхні. Нарощенниє нігті у вас або свої - неважливо! Покриваємо прозорим лаком, а далі малюємо все, що в голову прийде. Головне, щоб на нігті залишилися не розмальовані ділянки, таким чином створюється ефект скляного нігтя.
Пірсинг

Окрім вишупомянутих розписів і аплікацій дуже актуальним є пірсинг нігтя. У нігті вставляють діамантові камінчики і золоті "крапельки" і надійно закріплюють їх усередині проколеного нігтя. На відміну від пірсинга на носі, губах, животі і ін., пірсинг на нігтях - це зовсім не боляче. Крім того, нігті - одне з небагатьох місць, де результати пірсинга можуть виглядати не тільки екстравагантно, але і елегантно.

За допомогою крихітного свердла на вільному краю нігтя роблять маленьку дірочку. Щоб свердлити було зручніше, в салоні руку зазвичай кладуть на м'яку підставку. Досвідчені дизайнери обмежуються тим, що просто підтримують ніготь своїм вказівним пальцем. У дірочку протягують прикрасу і прикручують його гаєчкою. Якщо штирек виявиться дуже довгим, його можна укоротити спеціальними щипчиками. Дуже коротко відкушувати не варто: гайка сидітиме неміцно, і прикрасу можна втратити.

Штучні нігті більше підходять для пірсинга, але якщо ви їх категорично не носите, то підійдуть і ваші власні. Потрібно тільки заздалегідь укріпити їх за допомогою рідини на основі акрилу або прозорого гелю, який застигає під дією спеціальної лампи.
Дитячий манікюр

Особливість дитячих нігтів в їх тонкості, тому їх не підпилюють, а підрізають ножичками. Потім зачищається дрібно зернистою пилкою. Діти люблять воду, тому у ванну можна додати кульки і піну з різними запахами. Ванна - протягом 5-6 хвилин. Втирається крем або масло і відсовується кутикула, робиться легкий масаж з лосьйоном (полірувати нігті і вирізувати кутикулу не рекомендується). Очищаються нігті від крему і наноситься покриття.
Чоловічий манікюр

Починаємо з миття рук в теплій воді (холодна або дуже гаряча приводить до лущення шкіри рук). Після цього витираємо руки м'яким рушником досуха. Наступний крок - підпилювання нігтів по напряму від бічних частин до центру, приблизно під кутом 45 градусів. Куточки спилювати не треба, інакше нігті можуть урости. Якщо у вас така проблема вже існує (це відноситься і до нігтів на ногах), і ви відчуваєте біль, як тільки нігті злегка відрощують, перечекайте. Не зрізайте і не спилюйте ніготь. Дайте їм або йому відростити і надалі старайтеся, щоб нігті мали форму лопатки.