Замість сонця



Літо, до якого залишилися лічені дні, знов принесе сумніви з приводу загару. Дерматологи ухвалили: загоряти шкідливо. Але так хочеться! Рідкісний щасливець може похвастати тим, що в незагорілому стані її шкіра виглядає фарфоровою. Швидше навпаки - блідість підкреслює всі недоліки особи. Зате загар їх приховує. До того ж він здатний замінити собою тональні креми, від яких ми так втомлюємося за зиму. Говорять, від сонця швидше з'являються зморшки - але вони і так будуть, нікуди від них не подінешся! Тому не дивлячись на всі підступи косметологів число поклонників загару не зменшується.

Розглядаючи журнальні фотографії загорілих красунь, мало хто замислюється, звідки у них такий апетитний відтінок шкіри (до речі, більшість з них "бронзові" від народження - тому редактори модних журналів так люблять моделей з Латинської Америки). Впадає в очі, що на тілах моделей немає світлих відбитків від купальника. І відмітьте, який рівний колір - завсідники пляжу знають, що добитися рівномірності надзвичайно важко, завжди якісь ділянки будуть світліші, якісь темніше. Манекенниці загоряють явно не в природних умовах! Солярій? Але і він не дає шуканої рівності, хоча і допомагає уникнути відбитків. Секрет простий: це фарба!

Але не проста. Автозагар - ефект загорілої шкіри без перебування під сонцем. Незамінний для тих, хто боїться опіків або живе під блідим північним небом, але при цьому бажає виглядати не гірше за красунь з журналу. Або хоче приховати, що все літо просидів в офісі у комп'ютера, замість того, щоб рвонути на Червоне море. Або відпустка була, але з погодою не повезло. Або. Загалом, причин багато. Одна особливо хороша: у трохи подсмугленной шкіри прискорюється процес природної пігментації, тобто нормальний загар з'являється швидше. Тому попит на автозагарниє засоби особливо високий на початку сезону, хоча окремих осіб використовують "замінники загару" навіть взимку.

Асортимент автозагарних засобів досить великий (до речі, вони часто ховаються під модною назвою "Автобронзанти"). Ціновий розкид - теж. А вже якість взагалі різноманітно. Окремі екземпляри дають такий стійкий морквяний колір, що викликають огиду до загару взагалі. "Морковності" слід уникати: неприродний оранжевий відтінок після застосування автозагару означає присутність фарбувальної речовини. Замість того щоб стимулювати вироблення природного пігменту, воно просто забарвлює поверхню шкіри - часто вельми нерівномірно.

Рівномірність, ради якої багато хто удається до автозагару, вимагає майстерності. Є тут деякі хитрощі. Наприклад, перед використанням автобронзанта рекомендується провести пілінг всього тіла, щоб видалити ороговілі шари шкіри. Щоб долоні не вийшли темніше за решту частин, слід регулярно мити руки після нанесення автозагару на порівняно невеликі ділянки. Розподіляти легкими розгладжуючими рухами. У перший годинник після використання автозагару радиться уникати контактів шкіри з одягом.

Як знайти "свій" автобронзант? Експерти схиляються до думки, що перевагу краще віддавати спреям - вони наносяться більш рівномірно і економно. Але і серед засобів з кремоподібною текстурою теж зустрічаються непогані. Якщо в серії є окремий автобронзант для особи - не поскупитеся на його покупку (особливо якщо у вас чутлива шкіра), оскільки він розроблений з урахуванням особливостей саме цієї ділянки. Важливий момент при виборі мазкі - наявність сонцезахисного чинника. Якщо він присутній, автозагар годиться для перших днів на пляжі, якщо немає - буде потрібно додаткові захисні засоби.

Звернете увагу насамперед на відомі марки, що мають підготовлених продавців-консультантів, - і перед покупкою обов'язково радьтеся з ними. Консультація може дати багато цінної інформації, з різних причин відсутньої в інструкції. І щоб не розчаруватися в покупці, неодмінно з'ясуєте, як довго зберігається ефект загару - він може тривати від одного дня до тижня.