Розжареним залізом...

Різні способи депіляциі

Боже! Щороку одне і те ж! Приходить весна, з'являються очманілі нікчемні думки про позбавлення від всього цього одягу, в який старанно кутаєшся всю зиму. Але цей-то момент і супроводиться нервуванням, пов'язаним з величезними витратами всіх наявних ресурсів: грошей, часу і нервів. Умовчу про зміну гардероба - це тема для окремої розмови. Торкнуся лише теми упорядковування поверхні свого тіла, а саме: позбавлення від зайвої рослинності.

Ти натуральна блондинка з гладкою і м'якою шкірою? Слова "лінія бікіні" асоціюються у тебе лише з новим купальником? Я тобі щиро заздрю. Закрій цієї сторіночки і почитай що-небудь інше. Ти все одно не зумієш оцінити і зрозуміти страждання мільйонів жінок, що добровільно піддають себе тортурам гарячим воском, гострими лезами, розрядами струму або, що обскубують себе по одному волоску звичайним косметичним пінцетом! Це тобі не зайвий волосок з брови висмикнути! Да-да, я не перебільшую, серед моїх знайомих є і ті, хто добивається ефекту ідеально гладких ніг саме таким чином!

Канули в лету часи, коли за абсолютно звичайну справу вважалися чагарники темного волосся під тонкими колготками. Та і ті ж колготки стали набагато прозорішими, а одяг сміливіший. Таким чином, більшість жінок стикаються з проблемою видалення волосся. Всілякі рекламні буклети пропонують "100%-ную гарантію" на безболісне і довготривале позбавлення від цієї проблеми. Свого часу я купувалася на кожен вид пропонованого зілля, намагаючись знайти панацею від щовесняних мук. Поділюся досвідом.

Спосіб перший - звичайна безпечна бритва.
Особисто я обзавелася чоловічим верстатом, перепробувавши все рекламовані "жіночі" з широкими ручками. Тонка ручка чоловічого верстата, випробувана століттями і мільйонами чоловіків, які давно винайшли б собі що-небудь покомфортніше, якби вона їх не влаштовувала, збільшує маневреність на не зовсім рівній поверхні тіла. Та і леза я віддаю перевазі найзвичайніші без всяких "потрійних грат" і "супер-зволожуючих смужок". Стоїть лише ретельно вимивати старі і почастіше купувати нові. А пом'якшити шкіру після даної процедури все одно потрібно хорошим кремом, головне, без змісту спирту.

Total: Найдешевший і достатньо ефективний спосіб для підтримки гладкості ніг і області пахв протягом зимового сезону. Не підходить для лінії бікіні, тому що викликає роздратування як від самого гоління, так і від волосків, що колються, з'являються на поверхні вже через 3 дні.

Спосіб другої - крем для епіляції.
Вітчизняні і зарубіжні косметичні фірми пропонують множесто варіантів. На власному досвіді переконалася в однаковому результаті як дешевого болгарського кремя, так і дорогого французького. Різниця в парфюмірованной ароматі і ергономічності і так примітивної лопатки для видалення волосся. На ногах - нічого і намагатися. Дуже трудомістко і нееефектівно, тому що видалити абсолютно все волосся за один раз не вийде, а ось для лінії бікіні - в самий раз.

Total: Користуюся цим способом взимку для підтримки лінії бікіні. Процедуру доведеться повторювати достатньо часто, оскільки жоден з кремів не виконав обіцянку видалити волосся на "9-10 днів".

Спосіб третій - епіляція гарячим воском.
На мій погляд, найдієвіший спосіб, що дозволяє позбавиться від волосся скрізь і надовго. Єдиний мінус - дуже боляче!!! Ну дуже! Я, наприклад, ще не дійшла до ступеня медитації, що дозволяє підпустити косметолога з тюбиком воску до моїх пахв. Спосіб застосування відомий - гарячий віск на волосисті області тіла, спеціальна серветка, ривок "проти шерсті". Деякі вмудряються виконати цю екзекуцію самостійно. Божевіллю хоробрих співаємо ми пісню... я вважаю за краще закрити очі і судорожно вчепитися в ручки крісла в косметичному салоні.

Total: Компенсацією жахливої процедури служить гладка шкіра протягом двох тижнів, а в течені два наступних практично непомітні і рідкісні волоски, які стають тим рідше і непомітніше, ніж регулярнєє удаєшся до ваксингу, а так само невисока ціна операції. З десяти балів виставляю десять за ефективність саме цьому способу.

Спосіб четвертий - деепіляция.
Деепіляция - це дія на волосяні цибулини розрядом струму. Процедура проводиться в салоні і протягом одного сеансу рекомендується впливати на шкіру не більше 10 хвилин. Тепер озброїмося сантиметровою стрічкою, секундоміром і калькулятором. Порахувала? Правильно! А слідує ще імет у вигляді те, що за одну процедуру неможливо виявити і знищити 100% цибулин. Означає для повного результату процедуру доведеться повтріть.

Total: Спосіб достатньо ефективний. Я, правда, сама маю досвід у видаленні одиничних волосків звідти, де ним, по-моєму, не місце. Безболісно і продуктивно.

Спосіб п'ятий - домашній епілятор.
Коли я дивлюся на всміхнених моделей, які відважно проводять епілятором по нозі, мене мороз пробирає. Процедура досить хвороблива і за часом длітельнєє, чим, наприклад, ваксинг. Якщо там тобі доводиться терпіти десять хвилин на кожну ногу, то тут ти так швидко не звільнишся. Другий мінус - волоски потім вростают, утворюючи "петельки" на шкірі, які при наступному сеансі тобі доведеться "розпрямляти" голкою.

Total: Вже краще бритва.

Спосіб шостої - лазерна епіляція.
Останнє досягнення індустрії краси в області безболісного знищення волосся, яке чимось нагадує депіляцию. Використовується лазерна технологія. Тобто лазерний промінь діє на пігмент цибулини, не ушкоджуючи при цьому шкіру і знищує всі цибулини, які знаходяться в активній фазі зростання, разом з волосками. Враховуючи, що не всі цибулини проростають одночасно, процедуру слід повторити через 1,5 місяця. Курс епіляції, в середньому, складається з 4-5 процедур. Видалення волосся на 1 кв. див. шкіри коштує приблизно 2-3 долари залежно від області процедури. У рекомендаціях косметологів присутнє слово "назавжди".

Total: Можу сказати за себе і своїх знайомих - номер не пройшов. Через якийсь час волосся знову почало рости. А процедура, і справді, вельми дорога.

Який я підведу підсумок? Дивні ми люди: одні шукають звідки б пересадити волос на лисину, що передчасно з'явилася, а інші мріють позбавитися від цього самого волосся. Банально, але краса вимагає жертви.