Щоб мати приголомшуючу зачіску

Будь-яка жінка знає: щоб мати приголомшливу зачіску, недостатньо просто постригтися у хорошого перукаря. Важливо, щоб волосся виглядало здоровим. Звичайно, хочеться, щоб вони були густими, шовковистими, м'якими, щоб колір був насиченим і природним. Що стосується густини - це кому як повезе від народження, а ось останнього цілком можна добитися правильним і, головне, регулярним відходом.
От чого залежить успіх

Є одна процедура, яку проробляє кожна жінка - миття голови. Від того, як і чим ми моєму голову, залежить велика частина успіху. Можливо, твоя прабабуся користувалася тільки відваром з трав, і прадідусь закохався в неї виключно із-за розкішної коси. Але прабабуся напевно жила далеко від химзавода, а у воді тоді було куди менше хлора і залізо. Отже тобі не обійтися без шампуня, здатного змити з голови і її власний жир, і хімічні елементи, що осіли на волоссі на вулиці. А якщо хочеться спробувати на собі старовинні рецепти обполіскування волосся травами - те краще робити це у поєднанні з шампунем.

Ефект миття не залежить від дорожнечі миючого засобу: чиєсь волосся відчуває себе комфортно навіть після дешевого, невідомо де зробленого. Тому суперечка, які шампуні кращі, виявляється безплідною: зустрічаються відповідні серед дешевих, і невідповідні - серед дорогих. Часто, до речі, висока ціна шампуня мотивується його екологічною чистотою. Але пристрасть до продукції з позначкою "екологічно чисте" не виправдовує себе. Особливо якщо популярна марка проводиться десь в третій країні за ліцензією. Екологічно "нечисті" засоби не шкідливіші, ніж загазоване повітря, іржава і хлоріровананная вода. Але якщо вже ти вирішила користуватися косметикою з позначкою "екологічно чиста", доведеться мити голову мінеральною водою, щоб цю чистоту дотримати до кінця.

Останнім часом популярність шампунів "2 в 1" пішла на спад. Жінки почали жертвувати легкістю відходу на користь його ретельності. До того ж у переважної більшості жінок волосся і шкіра голови мають різну категорію жирності: кінці волосся, як правило, сухіші, стоншені і крихкі, чим підстави. Оскільки сильніше забруднюється все ж таки коріння волосся (із-за близькості сальних залоз), то шампунь потрібно вибирати саме під тип шкіри голови. А ось кінцям волосся потрібний насамперед захист - під їх тип вибирається бальзам (його, до речі, потрібно наносити саме на кінці волосся). Отже цілком виправданою може бути комбінація шампуня для жирної шкіри голови і бальзаму для сухого волосся.

Бальзам багатьом представляється засобом корисним, але необов'язковим: волосся чисте, що ще потрібне? Але він значно полегшує розчісування волосся, уберігаючи їх від розривів - і тим самим зберігає їх здоров'я. Чим бальзам відрізняється від кондиціонера? Практично нічим: якщо раніше від бальзаму чекали лікувального ефекту, а від кондиціонера - захисного і косметичного, то тепер вони дуже близькі по властивостях. Просто в назвах зарубіжної продукції частіше присутнє слово кондиціонер. До речі, існують різновиди кондиціонерів, які наносять на вологе волосся і не змивають, - вони додатково захищають волосся від зовнішнього забруднення.
Як добитися бажаного ефекту

Друге місце по частоті використання займають фіксуючі засоби для волосся. Лаки хороші для зачісок з жорсткою структурою, коли жоден волосок не повинен вибиватися із загального ладу. Для хвилястого, короткого або довгого волосся, що розсипається, використовують пінки і мусси. Гель підходить для гладких коротких зачісок або в тих випадках, коли потрібно зафіксувати тільки окремі деталі - чубок, наприклад. Існує ще такий екзотичний засіб - віск. Він згладжує волосся, злегка обважнюючи їх, тому не підходить для тонкого волосся. Втім, вибирання фіксуючого засобу - справа смаку, оскільки одного і того ж ефекту можна добитися різними способами.
Шкідливо або корисно?

Раніше існувала думка, що фіксуючі засоби при всій їх необхідності все ж таки шкідливі для волосся. Проте сучасна промисловість пішла далеко уперед по порівнянню навіть з минулим десятиліттям. До складу новітніх декоративних засобів тепер вводяться такі компоненти, які без тривалого лікування допомагають створювати ілюзію блискучого доглянутого волосся. Наприклад, кератин. Але щоб підтримувати ефект, потрібно користуватися такими засобами постійно. Наприклад, рідкий кератин, який продається в ампулах, - його наносять на кінці волосся. Але і він змивається після миття голови шампунем. Важчий шлях - лікування волосся. Проте це строго індивідуальні процедури, їх вибір повинен визначати лікар.

Хоча сьогодні промисловість і пропонує вдосконалені засоби по догляду за волоссям, все ж таки потрібно щадити своє волосся. Це стосується насамперед забарвлення волосся. Молодим жінкам, що шукають свій образ і тому що дуже часто міняє колір волосся, здається, що волосся легко відновлюється.