Забарвлення волосся

Спасибі науці хімія! Завдяки ній мир дізнався блондинок! Тепер всяку натуральну біляву бестію приймають за фарбовану. Не вірять, чи розумієте, в те, що не кожна жінка користується перекисом водню. І правильно роблять! Може, є "оригіналки" в наші дні, які зовсім не піклуються про красу свого волосся, але їх так мало, що можна перерахувати по пальцях. лівої ноги. Зате нормальна середньостатистична дівчина (вік коливається від 13 до 70 років) йде на всякі експерименти, аби виглядати з ніг що збиває. Наприклад, улюблений спосіб виглядати інакше - змінити колір волосся. Якщо ви зважилися перетворитися з шатенки в брюнетку, то звертайтеся за допомогою до професіоналів. Не завжди оригінально виглядає волосся, пофарбоване шматками. Крім того, якщо не правильно проводити процес забарвлення, можна і зовсім позбутися рослинності.

Але а спочатку визнач, на наскільки тривалий термін ти збираєшся забарвлюватися.

Якщо на тривалий період, то підбирай не щадні фарби для волосся. Глибоке фарбування досягається за допомогою спеціальних окислювальних фарбників. Такі фарбники можуть повністю змінити колір волосся. Вони проникають в серцевину кожного стрижня, знищуючи пігмент і замінюючи його новим. Такі фарби містять окислювач у вигляді розчину або порошку (найчастіше це перекис водню). Для прискорення окислення в них нерідко додають аміак.

Легке фарбування волосся досягається при використанні фарб, які проникають тільки в зовнішній шар. Між волосом і фарбником не відбувається хімічної реакції. Новий колір поступово змивається. Такі фарби нерідко містять біологічно активні речовини, що позитивно впливають на структуру волоса. Вони представлені зазвичай у вигляді шампуня, легко наносяться і змиваються, додаючи волоссю більш насичений колір. Сильно змінити колір волосся за допомогою цих фарб неможливо.

Крім того, існують обполіскувачи відтінків, які наносять після миття голови на мокре волосся на декілька хвилин. Волосся набуває нового відтінку, який легко змивається при наступному митті волосся. Знебварвлення або освітлення волосся досягається за допомогою освітлювачів. Дія їх подібно до фарб для глибокого фарбування. Вони зменшують або знищують повністю (залежно від концентрації) пігмент волосся. Ці фарби можуть надати ушкоджувальну дію на волосся, для сильного знебварвлення краще користуватися ними в два етапи.

Якщо псується волосяна цибулина, повернути волоссю минуле здоров'я неймовірно важко, іноді неможливо. Тому забарвлення волосся слід чергувати з поновлюючими процедурами. Щоб твоє волосся радувало здоров'ям, потрібно відноситися до них як до повноцінної частини організму. Про них потрібно пам'ятати, коли вибираєш систему живлення, відпочинок, роботу: у разі чого волосся разом з шкірою переймає на себе перший удар. Отже рада, як завжди, проста, - здоровий спосіб життя.

Сьогодні все більше виробників косметики вводять в рецептуру фарб для волосся природні фарбники. Вони достатньо стійко забарвлюють волосся, допомагаючи при цьому уникнути фази окислення волосся - найшкідливішого моменту у фарбуванні. Палітра використовуваних рослин досить велика. Для досягнення жовтих відтінків, наприклад, використовують шафран, календулу, ромашку; для червоних - марену, сандалове дерево; для коричневих - акацію, горіхове дерево, для оранжевих - хну. Навіть відтінки синього, виявляється, можна отримати за допомогою природного фарбника - індігофера. Використання цих фарбників дозволене міжнародним косметичним законодавством. Але цим список фарбувальних рослин, звичайно, не обмежується. Єдине, що бентежить виробників - обмеженість можливості отримувати змішані кольори. А споживачам природні фарбники подобаються ще і тому, що окрім фарбування вони укріплюють волосся. Крім того, рослинні фарби хоча і дають не такий яскравий колір, як хімічні, все ж таки виглядають на волоссі куди природніше.