Сонцем палімиє


Загар швидше шкідливий, чим корисний - це медичний факт. Але немає ніякої можливості відмовитися від лежання на пляжі в позі морської зірки. WMJ.ru допоможе тобі хоч би мінімізувати шкоду, якщо вже користь знайти складно. Спершу доведеться узяти з собою піввалізи засобів "для спілкування" з сонцем. Коли твій супутник в жаху запитає - що це? - скромно опустивши очки, відповідай: косметичка.

Необхідний мінімум

Мультіфункциональний крем для особи з легким ефектом автозагару - їм ти почнеш користуватися за три дні до поїздки.
Основа під макіяж з SPF-фактором не менше 15 і захисний зволожуючий бальзам для губ - вони замінять макіяж, невідповідний для жари.
Чотири захисні креми з відповідним типу твоєї шкіри індексом захисту від ультрафіолету: два, з індексами більше і трохи менше, для тіла, два - для особи і шкіри навколо очей. Останні повинні мати сильніший рівень захисту, а захисний крем для особи також стане в нагоді для промовців з-під купальника ділянок грудей.
Водостійкий спрей-тоник для захисту волосся від дії сонця і морської солі. Вітер і агресивні зовнішні умови не йдуть на користь волоссю, особливо забарвленому.
Заспокійливе молочко "після загару". Їм потрібно активно користуватися перші дні, коли шкіра ще звикає до сонця.
Інтенсивно зволожуючий крем або гель для особи і для тіла "після загару", щоб нейтралізувати сухість, отриману під сонячними променями.
М'який ськраб для тіла - загар лягатиме рівніше.
Додай ще спрей з пантенолом - на випадок "сонячних надмірностей", парео з натурального шовку і панамку.

Підготовка

Якщо ти зібралася за загаром сильно південніше, ніж живеш - не сподівайся на власну розсудливість, знайди спочатку хороший тон. Три сеанси по 5 хвилин в хорошому солярії або процедуру моментального spa-загара додадуть тобі золотистої і шансів не перемогти в конкурсі "Варений рак готелю".

Зроби пілінг всього тіла. Але без фанатизму, а то свіжа шкірка згорить в перший же день. Підрахуй кількість помітних родимок і запам'ятай їх місцеположення. Якщо після перших днів перебування на сонці родимок додасться - доведеться скоротити сонячні ванни або у прямому розумінні накриватися білим простирадлом.

Можна обзавестися сучасним "антисонячним" одягом - туніки і широкі брюки з позначкою sun protective зроблені із спеціальної сітчастої тканини і фільтрують шкідливе випромінювання типів UVA і UVB.

У процесі

Найбезпечніший час - з 6 до 11 ранку. Звичайно, пристойні дівчата в цей час вже сплять, а пляж повний голопопих немовлят, але зроби над собою зусилля і перші дні вставай дисципліновано. Найневдаліший загар - якщо ти розпласталася на шезлонгу і іноді ліниво перевертаєшся. Рівномірно ти все одно не загорятимеш, боки і внутрішня частина стегон в такі ігри не грають.

Самий хороший, рівний і стійкий загар - отриманий в русі. Отже йди, пограй в пляжний волейбол або ефектно пробіжися в смузі прибою. Є альтернативний варіант "лежати в "мереживній" тіні", прикриваючи стратегічно важливі місця хусткою з натуральних волокон.

Не думай, що після п'яти годинників вечора захищатися від сонця вже не потрібно, і продовжуй користуватися кремом аж до темноти - краще перестрахуватися. Захисний крем потрібно наносити хвилини за 20 до виходу з приміщення і оновлювати після кожного купання. Після пляжу прийми душ, щоб змити сіль, додатково ретельно очисть особу і фанатично нанось всі зволожуючі засоби. Не забудь повторно нанести їх перед сном.

Обережно!

Три злі вороги сонячної відпустки - "передозування" загару, тепловий удар і алергія на сонячні промені. У першому випадку ти не тільки доставляєш собі пару днів мук і облізлих плям, але і піддаєш шкіру відкладеної небезпеки: ракові клітки можуть дуже зрадіти надмірним дозам ультрафіолету. Ну, про загар топлесс ми навіть говорити не будемо: якщо хочеш зберегти в особистому користуванні обидва груди - не оголяйся. Можеш навіть пошукати купальник із спеціальної тканини з UV-защитой. Не доводь справу до міхурів і хвацького лахміття: якщо відчуваєш легке паління на шкірі або сталі неприємні дотики - йди з сонця і лікуйся. Краще не засобами бабусь типу кефіру і сметани, а досягненнями медицини - кремами, що мають в складі анестетіки, пантенол, ментол і алое.

Тепловий удар і перегрів у жодному випадку не лікуй холодним алкоголем і водою з льодом, щоб не розсьорбувати потім порушення мозкового кровообігу в купе з ангіною. Тихо лежи в прохолодному місці і пий зелений чай і вітамін С.

З "сонячною" кропив'янкою, яка часто нападає без попередження, найпростіше боротися антигістамінними препаратами і мокрим простирадлом, і не виходити під прямі пекучі промені. Фотодерматит можуть спровокувати і деякі ліки: наприклад, протизаплідні пігулки або антибіотики.