Вибір зачіски

Коли жінка вирішує щось змінити в своєму житті, вона насамперед йде в перукарню. Адже нова зачіска - це новий настрій, новий стиль і нові бажання. Але перш, ніж кардинально міняти своє життя і зачіску, придивитеся, а чи підійде Вам новий образ.

Правильно вибрана стрижка і зачіска можуть творити дива: приховати недоліки зовнішності, форми голови, осіб, підкреслити достоїнства людини. Всіх осіб умовно можна розділити на п'ять типів: овальне, трикутне, квадратне, прямокутне, кругле. Які зачіски рекомендуються для кожного типу?
Овальна особа

Вважається за ідеальний. Такій особі йдуть будь-які стрижки і зачіски з проділами, чубками або без чубків, симетричні або асиметричні і так далі Тому решту всіх типів особи необхідно наблизити за допомогою зачіски до овального.
Подовжена форма особи вимагає короткої стрижки з чубком або зачіски з волосся середньої довжини з об'ємом у скул і підборіддя. Пишні завиті з боків пасма, опущені на лоб завитки у вигляді чубка або окремі пасма, зрітельно зменшують довжину особи і роблять його трохи ширше. Кращим варіантом для такого типу особи буде зачіска з асиметричними лініями, без проділу.
Трикутна особа

Характеризується широкими скулами і вузьким підборіддям. Рекомендується широку частину зачіски розташовувати по лінії середини вуха або мочок вух. Необхідна довга пряма або косий чубок до брів, локони на верхівці, начісування. Не рекомендується короткий чубок і гладко зачесане бічне волосся - це різко підкреслює скули. Оптимальна довжина волосся - врівень з підборіддям, або до середини щік. Не рекомендуються зачіски з круто завитим волоссям треба лобом і короткі стрижки.
Квадратна особа

Характеризується важкою нижньою щелепою і великим лобом. Таким особам рекомендуються асиметричні зачіски з хвилястими контурами, косий проділ, вуха напіввідкриті. Можна використовувати начісування на потиличній і бічних частинах голови. Не рекомендується довгий густий чубок, оскільки вона підкреслюватиме тяжкість підборіддя, як і симетрична зачіска або зачесане від особи волосся.
При квадратному типі особи оптимальною стане зачіска з пишними локонами, укладеними хвилями по сторонах особи. При цьому волосся з лоба можна зачесати назад і розділити косим проділом. Так само можна носити м'який чубок і укладене на віскі волосся. Оптимальна довжина волосся для даного типу особи - нижче за підборіддя. Слід уникати гладко зачесаного назад волосся, зібраного в пучок або розбещеного по плечах, не варто відкривати вуха і носити прямий проділ.
Прямокутна особа

Характеризується високим лобом і довгим підборіддям. Рекомендується густий чубок до брів, прямий або асиметричний, вуха закриті, в'юнке волосся обрамляє особу. Не рекомендується зачіска з довгого прямого волосся з вертикальними лініями, які можуть значно подовжити особу.
Кругле лице

Характеризується широкими скулами. Рекомендується силует зачіски, який розширюється від вух вгору, косий чубок, косий проділ, асиметрична зачіска. Не рекомендується зачіска з круглим силуетом, що повторює форму особи, і гладко зачесане від особи волосся, прямий проділ.
Круглолицим жінкам ідеально підійдуть зачіски, що обрамляють особу м'якими пасмочками. Волосся можна завити і окремі пасма опустити на лоб, а з боків - зачесати на віскі і щоки. Довжина волосся допустима будь-яка, але найбільш відповідною буде - 20-25 див. При круглому лиці краще уникати низьких бічних проділів, зачісок з прямими проділами і волоссям, що гладко розчесало на сторони, а також громіздких і плоских зачісок.

Можуть зустрічатися і інші "дефекти": довгий або маленький ніс, відкопилені вуха, коротка або довга шия, плоска потилиця, плішивість або залисини і так далі. Ці недоліки також можна усунути за допомогою зачіски.
Людині з довгим носом рекомендується робити пишний чубок, пишну об'ємну зачіску, використовувати начісування або волосся зібрати в "хвіст". Не рекомендується гладко укладати волосся.
Якщо у вас дуже маленький ніс, рекомендується використовувати в зачісці дрібні завитки, локони, небажано застосовувати чубок і крупні локони.
У кого довга шия, тим рекомендується зачіска з волоссям, що закриває шию. При короткій шиї рекомендуються короткі стрижки з відкритою шиєю; окантовка виконується мисом (трикутником).
Великі, відкопилені вуха необхідно закрити волоссям до середини вуха. Уши не повинні виступати за контур зачіски, якщо не можна повністю їх закрити.
Якщо форма голови плеската, форма потилиці плоска - такий дефект маскується високою і пишною зачіскою, начісуванням. Можна використовувати шиньйон, накладні пасма. Для пишноти волосся роблять також хімічну завивку.
Жінці з крупними рисами обличчя більше підійдуть гладкі зачіски, стрижки, укладені крупними хвилями.
При дрібних рисах обличчя краще віддати перевагу зачіскам із завивкою.
Низький лоб можна зрітельно змінити за допомогою чубка: волосся небагато збити і укласти красивими локонами, розподілити асиметрично, таки образом приховавши природну межу їх зростання.

Віддаючи перевагу тій або іншій зачісці, також слід враховувати структуру волосся. Для тонкого і м'якого волосся не годиться дуже дрібна завивка. При дуже жорсткому волоссі рекомендуються короткі стрижки, нескладні зачіски з м'якими, напіврозкритими локонами. Зачіска не буде стійкою, якщо не враховувати ще і напрям зростання волосся, оскільки волосся прагне щонайшвидше зайняти своє природне положення. Якщо волосся росте низько на шиї, то високі зачіски швидко втратять форму.