Секрет красивих ніжок

Педикюр

Нанеси на стопи отшелушивающий крем і опусти їх у ванну з теплою водою, куди можна додати пінотворний засіб. Поки ноги відмокають, розітри їх щіточкою. Отверділу шкіру зіскобли пилами з пресованої гранітної крихти: спочатку з крупним зерном, потім - з дрібнішим. Користуватися щипчиками або ножицями не рекомендується.
Ніготь на великому пальці зрізають в 3-4 прийоми, щоб він не розщеплювався. Не округляй нігті, інакше вони почнуть вростати.
Крій кутикулу розм'якшуючим засобом, залиш на 1-2 хвилини і відсунь дерев'яною або кістяною лопаткою, але не зрізай! Сильні нарости сошліфуй пилою.
Змасти ступні кремом або маслом і зробіть масаж - всі рухи від підошви від низу до верху по зведенню стопи.
Нанеси на ноги маску.
Нанеси лак.
Потримай ступні в мисці з шматочками льоду або змасти ноги освіжаючим крем або тоніком для ніг.
Регулярний догляд за ногами

Оскільки шкіра ніг зазвичай достатньо суха, 2-3 рази на тиждень після душу обробляй ступні ськрабом і змащуй живильним засобом для ніг. Багато препаратів не тільки зволожують шкіру ніг, але і знімають втому, дезинфікують і тонізують, зменшують пітливість. А у поєднанні з легким масажем ці засоби дадуть найбільший ефект.
Проблемні зони

Це великий палець, п'ята і подушечка під пальцями - там утворюються натоптиши і мозолі із загрубілої шкіри. Іноді ці місця ниють і навіть болять. Зверху на пальцях взуття також натирає нам шкіру, і виникає суха мозоль. Позбавитися від загрубілої шкіри назавжди неможливо - ми постійно тиснемо своєю вагою на малу площу.
Пам'ятаєте, мозолі не можна зрізати! Сухі мозолі (особливо проникаючі кератоми - з "корінцем", що вже з'явився, конусоподібним стрижнем, що йде в глиб шкіри) краще видаляти апаратним методом в салоні.
Якщо ви видаляєте мозолі самостійно за допомогою мозольного пластиру, майте на увазі, що свіжа шкірка, що з'являється з-під грубої кірки, дуже ніжна - її треба прикривати спеціальним захисним пластиром-подушечкою, інакше вона знову загрубіє. Замість пластиру можна прикласти на ніч розпарені квітки нігтиків або печений лук.
Окрема проблема - пухирі. Раз на тиждень рясно наносите на ступні засіб проти поту і надягайте бавовняні шкарпетки. Паління і біль від пухиря, що вже з'явився, знімайте шматочком вати, просоченим холодним молоком.
Щоб шкіра стала оксамитовою

Додай в таз з водою трохи молока, опусти в нього ноги на 10 хвилин, а потім розітри стопи лимоном.
Інтенсивно втирай в розпарену і оброблену підошву ароматичну суміш з чайної ложки олівкого або рафінованої соняшникової олії, чайної ложки куховарської солі, п'яти крапель масла календули.
Ванна з кубиками льоду і ментолом знімає набряк.
Контрастні ванни покращують кровообіг: 5 хвилин в гарячіше, 1 хвилину - в холодній воді (можна з куховарською або морською сіллю).
Для дезинфекції шкіри, що розтріскалася, і профілактики грибкових захворювань ідеально допоможе ванна з календулою (1 ст. ложку календулизалей 1 л окропу).
Змасти ступні кремом для ніг, обмотай пластиковою плівкою, надінь бавовняні шкарпетки і тримай 1-2 години (або всю ніч). Шерстяні шкарпетки не годяться - шкіра зморщиться!