Домашні вправи для схуднення


Вправи для схуднення дома

Наведений комплекс вправ для схуднення досить простий і можна використовувати ці вправи для схуднення вдома, тому його легко виконувати в умовах обмеженого простору кімнати. Вплив вправ спрямована на зниження ваги. І в той же час ці домашні вправи для схуднення побудовані так, щоб надавати і загальний вплив на тіло. Але спочатку обов'язково виконайте вправи для розминки. Вони розігріють м'язи і допоможуть більш ефективно схуднути.

Вправи для розминки

Біжіть на місці, намагаючись ударяти на кожному кроці п'ятою по сідниці. При цьому бажано дотримувати наступного ритм дихання: на три рахунки - вдих, на один - видих. Виконувати такий біг спочатку хоча б кілька секунд, поступово збільшуючи час бігу. Вважається, що такий біг протягом п'яти хвилин замінює біг на дистанцію 5 кілометрів.

Комплекс домашніх вправ для схуднення

1. Стійте прямо, ноги ширше плечей, руки підняті над головою. Нахиліться вперед, торкаючись пальцями правої руки шкарпетки лівої ноги - видих. Поверніться у вихідне положення - вдих. Те ж лівою рукою.
2. Стійте прямо, ноги ширше плечей, руки на поясі. Кругові рухи тулуба в праву і ліву сторони.
Під час нахилу вперед - видих, прогинаючись назад - вдих.
10 разів в одну сторону і 10 разів в іншу.
3. Різко підніміть вгору над головою прямі руки - вдих. Опустіть руки вниз, одночасно різко підніміть праву ногу - видих. Те ж іншою ногою. Повторіть 20 разів.
4. Стійте прямо, руки на поясі. Присідайте на шкарпетках, коліна нарізно, руки вперед - видих. Повертаючись у вихідне положення - вдих. Повторіть 10 разів.
5. Лягайте на спину, руки за голову. Піднімайте прямі ноги - видих, опускайте - вдих. Повторіть 10 разів.
6. Встаньте, підніміть руки вгору, прогинаючи тулуб назад, - вдих. Різко нахиліться вперед, руками торкаючись підлоги, - видих.Повторіть цю вправу 15 разів.
7. Сидячи на табуреті або міцної лавці, закріпіть шкарпетки ніг в упорі, прогніться і нахиліться назад з витягнутими за голову руками - вдих. Повертаючись назад, руки перед грудьми - видих. Повторіть 10 разів.
8. Лежачи на спині, робіть ногами кругові рухи, імітуючи їзду на велосипеді. Дихання довільне.
Виконувати 20 - 25 разів.
9. Долонями рук зіпріться про сидіння стільця або підлогу, тулуб і ноги - на одній прямій. Зігніть руки в ліктях, наближаючись грудьми до упору - видих. Розгинаючи руки - вдих. Повторити цю вправу 10 разів.
10. Стати, руки на поясі. Стрибки на місці: ноги нарізно і навхрест. Дихання довільне. Повторіть 20 разів.
Потім походіть по кімнаті, поступово уповільнюючи темп.