Як прискорити обмін речовин?


ЩО ПРИСКОРЮЄ ОБМІН РЕЧОВИН?

Часто проблема зайвої ваги обумовлена ​​уповільненим обміном речовин. Наведені нижче методи не вимагають особливих зусиль, але їх застосування реально прискорить обмін речовин, що в свою чергу сприяє вирішенню проблеми надлишкової ваги.
  • П'ятикратний прийом їжі на день невеликими порціями(Дробність харчування-основна складова більшості дієт)
    Їжа прискорює обмін речовин. Фактично на переробку споживаних вами поживних речовин йде десять відсотків калорій, які ви спалюєте за день. І обов'язково треба снідати, ранкова їжа прискорює обмін речовин вашого організму.

  • Спорт, фізична активністькак ускорить обмен веществ, ускоряем метаболизм, продукты, ускоряющие обмен веществВідновлювати м'язову тканину і прискорювати темп обміну речовин можна регулярними вправами з обтяженням. Бігайте, піднімайте тяжкості - це прискорить обмін речовин. Будь-яка фізична активність, наприклад ходьба або їзда на велосипеді, підстьобують спалювання жиру - причому ще майже протягом години після її припинення. Для того щоб витрачати калорії, вам навіть не потрібні спеціальні вправи. Підійдуть будь-які рухи, від підйому по сходах до виносу сміття.
    Вечірні заняття змінюють природну схильність організму до зниження темпу життя в кінці дня. Прискорення обміну речовин триває декілька годин, і ви будете спалювати жир навіть під час сну. Закінчуйте вправи принаймні за 3 години до сну, для того щоб міцно спати.

  • Нарощування м'язової масиМ'язові клітки споживають більше калорій, ніж жирові. Півкілограма м'язової тканини витрачає 35-45 калорій в день, а півкіло жиру - тільки близько двох. Це означає, що чим більше у вас м'язів, тим більше калорій ви спалюєте кожну хвилину протягом дня, незалежно від того, чи займаєтеся ви ходьбою з гантелями або просто дивитеся телевізор.
  • МасажАнтицелюлітний масаж - це силовий масаж при якому розганяється кров, прокачується лімфа, в кінцевому рахунку значноприскорюється обмін речовин; Завдяки глибокому масажу за допомогою гелю прискорюється обмін речовин в шкірі, і вона стає еластичною. Доведено, що медовий масаж сприяє швидкому відновленню м'язів, покращує кровообіг і прискорює обмін речовин в організмі.
    Вакуумний масаж покращує мікроциркуляцію крові в тканинах, прискорює обмін речовин, сприяє локальному виведенню надлишкової рідини і токсинів.
  • Сауна, лазня, інфрачервона лазнякак ускорить обмен веществ, ускоряем метаболизм, продукты, ускоряющие обмен веществІнфрачервоне випромінювання підсилює клітинну активність, прискорює обмін речовин, забезпечує вільне дихання шкіри як самостійного органу.
    Пар, огортаючи і розігріваючи тіло, відкриває пори, збільшує циркуляцію в клітинах і стимулює обмін речовин. Гарячий пар прискорює обмін речовин, відкриває шкірні пори і тим самим виганяє скопилася бруд. Баня - підстьобує, відновлює і прискорює обмін речовин. Лазня парить і здоров'я дарує тому, що в кілька разів прискорює обмін речовин, учащая серцебиття, і одночасно виганяє з потом шлаки.
  • ВодаВода є найважливішим учасником процесу обміну речовин в організмі людини. Вода пригнічує апетит і допомагає залучати до обміну речовин відкладені жири. Вода - матриця життя, основа обміну речовин. Пийте воду! Недолік води може помітно сповільнити метаболізм - тому що головним завданням печінки в такому випадку буде відновити запаси рідини в організмі, а не спалювати жири.
  • Ефірні олії, ароматерапіяЕфірне масло ялівцю допомагає зняти біль у м'язах, розширює кровоносні судини, тим самим покращуючи кровообіг іприскорюючи обмін речовин.
    Гарячі ванни (тривалість 5-10 хв) прискорюють обмін речовин, потовиділення.
  • СонГлибокий сон сприяє виробленню в організмі гормону росту, який прискорює обмін речовин і, відповідно, спалює калорії і призводить до зниження ваги. Глибокий сон, насамперед, сприяє оновленню клітин мозку, а це, в свою чергу, приводить до прискорення процесу обміну речовин.
  • СонцеСонячне світло збільшує активність людини, прискорює обмін речовин, допомагає синтезувати вітамін D. Навіть настрій у ясний день краще. Сонячне світло може сприятливо впливати на загальний стан, стабілізувати й активізувати захисні сили. Не сидіть вдома в сонячний день!
  • Свіже повітряКисень викликає прискорений обмін речовин, "спалюється" підшкірний жир.
  • Знижуйте стресСтрес звільняє жирові кислоти, які перерозподіляються по кровоносній системі й відкладаються в жир. Наступні прийоми допоможуть знизити стрес: Посидьте спокійно кілька хвилин із закритими очима. Сфокусуйтеся на приємної думки або слові.Глибоко повільно вдихніть кілька разів і повільно розслабте м'язи, від голови до пальців ніг.
    Зробіть самомасаж шиї. Помістіть великі пальці під вуха, а решта вздовж потилиці. Обережно робіть невеликі кругові рухи всіма пальцями 5 -10 секунд.
  • СексТеж прискорює обмін речовин. Оргазм - все це має фізіологічний сенс: кров посилено насичується киснем, поліпшується живлення тканин і прискорюється обмін речовин.
  • Контрастний душкак ускорить обмен веществ, ускоряем обмен веществ, продукты, ускоряющие обмен веществДля прискорення обміну речовин і збереження пружності тіла бажано приймати контрастний душ або душ з поступовим зниженням температури води від 34 до 20 градусів. Закінчується контрастний душ завжди холодною водою.

  • Яблучний оцетУ яблучному оцті містяться цінні мінеральні речовини (зокрема, велику кількість калію, необхідного для нормалізації нервової системи) і органічні кислоти: оцтова, яблучна, лимонна, щавлево-оцтова та інші. Він трохи знижує апетит, стимулює обмін речовин і сприяє катаболізму (тобто розщепленню) жирів і вуглеводів. З обміном речовин пов'язано і те, що оцет істотно знижує пристрасть людини до солодощів. Так як наш організм і самостійно виробляє всі ці органічні кислоти, то говорити в якихось шкідливих речовинах в яблучному оцті не варто.
    Худнути за допомогою яблучного оцту доволі просто. Пийте перед їжею склянку води із столовою ложкою яблучного оцту і половинкою чайної ложки меду. Влітку напій можна прикрасити льодом, а взимку трохи підігріти - і смачно, і ефект кращий, ніж від традиційного чаю або кави, не кажучи вже про пересахаренних газуваннях.
    Просто склянку теплої води з розчиненою у ній столовою ложкою яблучного оцту (без меду), прийнятий з ранку на голодний шлунок, допомагає втратити вагу, додає енергію і сприяє травленню.
    Щоб позбавитися від зайвої ваги, треба употpеблять одну дозу яблучного оцту (2 ч.л. на склянку води) за завтpаком, втоpую - на ніч, а тpетью - в будь-який зручний вpемя. Також радять використовувати оцет для розтирання. Яблучним оцтом корисно розтирати тіло зовні - області целюліту або розтяжок. Такі розтирання надають шкірі свіжість і гладкість, допомагають зменшити обсяги.
  • ПивоВже давно встановлено, що пиво прискорює обмін речовин в організмі і сприяє омолодженню клітин.
  • ЕфедринЕфедрин прискорює обмін речовин і в поєднанні з кофеїном сприяє "спалюванню" жиру. Ефедрин рекомендується всім, хто страждає надмірною вагою і уповільненим обміном речовин, але не схильний до серцево-судинних захворювань (В даний час ефедрин і ефедросодержащіе препарати заборонені).
  • Омега-3 жирні кислотикак ускорить обмен веществ, ускоряем обмен веществ, продукты, ускоряющие обмен веществЦі самі жирні кислоти регулюють рівень лептину в організмі. На думку багатьох дослідників, саме цей гормон відповідає не тільки за швидкість обміну речовин в організмі, але і за принципові рішення з приводу того, спалювати жир в даний момент або його накопичувати.
    Експериментуючи на мишах, американські медики виявили, що у піддослідних із зниженим рівнем лептину вище рівень метаболізму і швидкість спалювання калорій. Результати спостереження британських науковців за двома племенами африканських аборигенів (одні регулярно споживали рибу, а інші навіть не знали, що це таке і з чим її їдять) свідчать: у перших рівень лептину в організмі майже в п'ять разів нижче, ніж у вегетаріанців по життю ( полювання на звіра - справа непроста і не завжди результативне навіть в Африці).

    Терпіти не можете рибу? Не біда. Нині риб'ячий жир продається в капсулах. Заковтнути і ... На думку французьких дієтологів, якщо ти заміниш всього 6 г щодня споживаних жирів на риб'ячі, то прискориш обмін речовин настільки, що втратиш не менше кілограма зайвої ваги за 12 тижнів. Не докладаючи для цього ніяких зусиль.

  • БілокНа освоєння білкової їжі організм витрачає набагато більше часу, ніж на ту ж операцію щодо легкозасвоюваних вуглеводів і жирів. На думку американських дієтологів, природно, підтверджених дослідами на бажаючих схуднути, процес переварювання білка активізує енерговитрати організму (тобто спалювання калорій) майже в два рази. Є ще більш оптимістичні дані для м'ясоїдів і мясолюбов. На цей раз від датських дослідників. На їхню думку, 20%-добавка білків (за рахунок вуглеводів) у щоденний раціон збільшує рівень спалювання калорій більш ніж на 5%.
  • Вітамін B6 і інші вітаміниВітаміни дійсно прискорюють обмін речовин в клітинах.
  • Фолієва кислотаФолієва кислота, яка міститься в моркві, прискорює обмін речовин в організмі, що веде до зміцнення імунної системи та очищенню.
  • Кава, зелений чай прискорюють обмін речовинКофеїн підсилює серцебиття. Тобто прискорює спалювання калорій. EGCG теж діє збудливо, але растревожівает не серце, а мозок і нервову систему. Ефект, втім, той же.
    Знову ж строго науковий факт, підтверджений канадськими дієтологами: комбінація кофеїну і 90 мг EGCG три рази в день допомагають позбутися від 25 ккал в день. Навіть якщо ти перебуваєш у стані повного спокою і релаксації. Крім того, тести канадських же військовослужбовців показали, що чашка ранкового міцної кави протягом півдоби не тільки підвищує витривалість, але й збільшує насичення крові киснем. А це, в свою чергу, прискорює процес обміну речовин в організмі. В екстракті зеленого чаю натуральний пов'язаний кофеїн прискорює обмін речовин на 10-16%, сприяє вивільненню жирних кислот із жирових тканин.
  • Капсаїцин - речовина, яка надає перцю його гостроту також прискорює обмін речовинкак ускорить обмен веществ, ускоряем обмен веществ, продукты, ускоряющие обмен веществЧастішає серцебиття і підвищує температуру тіла. Результати досліджень свідчать: порція гострої їжі прискорює обмін речовин на 25%. Причому протягом 3 годин після того, як ти зумів це все проковтнути і позбутися від пожежі в горлі. Легкі закуски, приправлені червоним гострим перцем допоможуть тобі спалити більше 305 ккал на день. Без усяких зусиль. Ядреная чіпси можуть підвищити твій енергетичний рівень в найважчі офісні годинники - від 15.00 і пізніше. Саме в цей пообідній час знижується загальний тонус. І рівень метаболізму теж. Науковий факт, між іншим. Висновок простий: пара-трійка (тільки не захоплюйся) гострих чіпсів кожні три години робочому процесу не зашкодять. Навіть навпаки.

  • ХромПрискорює обмін речовин, переробляючи жири і вуглеводи, регулює надходження цукру в кров.
  • Кальцій, вуглеводи + клітковинаВуглеводи у поєднанні з клітковиною засвоюються досить повільно. Тобто покращують обмін речовин, підтримуючи рівень інсуліну в крові протягом декількох годин (робочого дня фактично). Коли рівень інсуліну в крові скаче організм сприймає це як тривожний знак і починає на всяк випадок накопичувати стратегічні запаси жиру. А якщо з цим показником все гаразд, швидкість обміну речовин збільшується на 10%, а іноді і більше. Кальцій також сприяє прискоренню процесу метаболізму. Як свідчать результати досліджень британських дієтологів, страждальці від зайвої ваги, які збільшили денне споживання кальцію до 1200-1300 мг, скидали вагу вдвічі швидше, ніж ті, кому кальцій діставався в межах звичайної денної норми.
  • ГрейпфрутГрейпфрут поліпшує травлення і прискорює обмін речовин, що зробило його хітом дієт для схуднення.
  • ЛимониЛимон підвищує імунітет, відновлює обмін речовин. Використовується при лихоманці, порушеннях обміну речовин, гастриті. Під час занять у залі пийте просту негазовану воду з лимоном - це прискорить обмін речовин і процес згоряння жиру.
  • ФруктиДія м'яких фруктових кислот прискорює обмін речовин і дозволяє скидати зайві кілограми. Речовини, що містяться в яблуках, допомагають обміну речовин в організмі.
  • Рослинна їжаУ вегетаріанців прискорений обмін речовин.
  • ЙодЙод активізують щитовидну залозу - прискорюють обмін речовин. Багато йоду міститься в морській капусті. А також 6 насіннячок яблука (розжувати) - денна норма йоду.
  • Імбир (краще маринований) і морські водорості (ламінарія, листи норі для суші)допомагають поліпшити процес травлення, прискорюють обмін речовин (обережно, якщо є відхилення в щитовидній залозі!).
Тепер, коли Ви знаєте, як прискорити обмін речовин (метаболізм), Вам бажано розрахувати свій метаболізм в залежності від ваги і віку.
Пропонуємо Вам скористатися нашим калькулятором калорій , щоб розрахувати свій індивідуальний рівень метаболізму (мінімальна кількість калорій, необхідних для забезпечення життєдіяльності організму (основний обмін)) і калорійність харчування, при якій Ваша вага буде залишатися незмінним.